Home 5 Industrieën 5 Biomassa

Biomassa industrie

De daadwerkelijke opkomst van deze industrie dateert uit het begin van de “00’s. In het afgelopen decennium hebben de productie en gebruik hiervan een enorme vlucht genomen door een combinatie van wereldwijde subsidies/wetgeving en technologische vernieuwingen. We vertellen graag meer over de manier waarop wij veiligheid en kwaliteit van deze groene industrie garanderen.

Neem contact op

Biodiesel

De eerste generatie biodiesel wordt op basis van eetbare grondstoffen geproduceerd. Deze vorm van biodiesel heeft te maken met zowel ethische- als duurzaamheidsproblematiek, welke zijn oorsprong vindt in de toenemende druk op bestaande landbouwgronden en de ontbossing van het regenwoud om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Biodiesel van de tweede generatie wordt tegenwoordig op grote schaal geproduceerd. Technologische ontwikkelingen hebben geleid tot nieuwe processen die het mogelijk maken om bij- en afvalproducten te gebruiken in het productieproces. Door het inzetten van deze duurzame grondstoffen bij de productie, spreken we van een groene biobrandstof. Deze ‘next generation’ biodiesel kan zowel separaat als gemengd worden ingezet.

Biogas/energie

Biogas of bio-energie is een duurzame oplossing voor alle soorten olie- en vetafvalproducten, zoals tankbodems, vetafscheiders, glycerine en restaurantafval. Door de vergisting van deze componenten ontstaat 100% groen gas. Dit gas kan vervolgens worden opgewekt naar een hoogwaardige kwaliteit gas voor huishoudens, als brandstof of voor zogeheten wkk-motoren (warmtekrachtkoppeling motoren). Deze zetten het gas om in groene elektriciteit.

Kwaliteit

Omdat het goed moet zijn

Certificeringen & standaarden

Onze producten voldoen aan de hoogste internationale standaarden voor duurzaamheid en kwaliteit.

 

Laboratoriumfaciliteiten

Onze geavanceerde laboratoriumtests waarborgen de zuiverheid en kwaliteit van elk product.

Landen

Actief bezig met handelen van producten in verschillende landen wereldwijd. 

Opslagfaciliteiten

M.O.T.T. gevestigd in Wormer (omgeving Amsterdam) en T.T.M in Moerdijk (omgeving Rotterdam).

KT+ (per jaar)

Gehandelde tonnages.

Jaren ervaring

Wij zijn uw betrouwbare partner voor kwaliteit en expertise.

Contact

Wij komen graag met u in contact.

Wij geloven in het bouwen van duurzame relaties, gebaseerd op transparantie en wederzijds vertrouwen. Of u nu op zoek bent naar hoogwaardige olieproducten of een betrouwbare partner in de olie-industrie, wij staan klaar om u te ondersteunen.