Navigatie overslaan
Marine Olie - Netherlands - Fats & Oils

Biomassa industrie

De daadwerkelijke opkomst van deze industrie dateert uit het begin van de “ 00’ s. In het afgelopen decennium hebben de productie en gebruik hiervan een enorme vlucht genomen door een combinatie van wereldwijde subsidies / wetgeving en technologische vernieuwingen.

Biodiesel

Waarvan de eerste generatie op basis van eetbare grondstoffen geproduceerd wordt. Deze vorm van biodiesel heeft te maken met zowel ethische als duurzaamheidsproblematiek, welke zijn oorsprong vindt in de toenemende druk op bestaande landbouwgronden en de ontbossing van het regenwoud ten einde aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Biodiesel van de tweede generatie wordt tegenwoordig op grote schaal geproduceerd. Technologische ontwikkelingen hebben geleid tot nieuwe processen die het mogelijk maken om bij- en afvalproducten te gebruiken in het productieproces. Door het inzetten van deze duurzame grondstoffen bij de productie, spreken we van een groene biobrandstof. Deze ‘next – generation’ biodiesel kan zowel separaat als gemengd worden ingezet.

Biogas / energie

een duurzame oplossing voor voedsel resten / glycerol en andere organische afvalstoffen, waarbij de vertering resulteert in de productie van 100% groen gas. Dit gas kan vervolgens worden opgewerkt naar een hoogwaardige kwaliteit voor huishoudens en brandstof, of voor zogeheten WKK (warmte kracht koppeling) motoren, die het gas omzetten naar groene elektriciteit.

Veiligheid & kwaliteit

zijn zeer belangrijk, aangezien deze duurzame alternatieven voor fossiele grondstoffen op grote schaal worden gebruikt in de productie processen, waarbij de kwaliteit van de grondstoffen cruciaal is voor het proces en de uiteindelijke residuen die achter blijven.

Onze rol

is om de producenten logistiek te ontzorgen van hun bij- en afvalstromen. Van daaruit het leveren van volledig geteste goederen conform de gewenste kwaliteit.

Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op